Corazón Latino betekent: Latijns Hart.

Een hart dat klopt op de maat van de rumba, bosa nova, cha cha cha en de cumbia, op het ritme van de muziek uit Zuid Europa en Latijns Amerika.

Enrique Rodríguez is de zanger van de groep en bespeelt de Spaanse- en de akoestische gitaar en de 5 snaren banjo. De Surinaamse Bruce van Mulier is percussionist, contrabassist en zanger in Corazón Latino. Lorenzo Caballero is de bassist. Hij bespeelt de contrabas, de elektrische basgitaar en de guitarrón, een zessnarige Mexicaanse basgitaar. Daarnaast vult ook hij de vocale partijen aan. De charmante Andrea Boada speelt kleine percussie en zingt prachtig. Corazón Latino kan ook met een accordeon worden geboekt. Kok de Koning neemt dit instrument voor zijn rekening.

Vijf rasmuzikanten dus, bij elkaar goed voor wereldwijde warme klanken. Toch is Corazón Latino ook als drie of viermansformatie te boeken zodat deze band op elk podium past en voor elk budget haalbaar is.

Het Latijns-Amerikaanse repertoire omvat de mooiste liedjes uit vele landen: Cumbias en bambucos uit Colombia, pasajes en joropos uit Venezuela, merengues uit de Dominicaanse Republiek en natuurlijk boleros en cha cha cha’s uit Cuba. “Chan Chan”, “Moliendo Café”, ‘La Colegiala”, ”Guantanamera” en “Amor Amor” om maar een paar titels te noemen die u zeker zult herkennen.

 

 

 

 

 

Bruce van Mulier/Enrique Rodriguez